تولید بذر تحول کشاورزی

سردبیراقتصادکشاورزی3 ماه پیش4 بازدید

 تولید بذر تحول کشاورزی، تولید بذر بهترین فرصت تحول در اقتصاد کشاورزی  است.

حرکت به سمت تولید بذر با توجه به درآمد بالای ناشی از فروش آن، یک ظرفیت کلیدی است که نباید از آن غافل شد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش منابع طبیعی اصفهان با اشاره به نیاز انبوه بازار کشاورزی استان به تولید بذز گفت:
تولید بذر بهترین فرصت تحول در اقتصاد کشاورزی استان اصفهان وکشور است.
 ترابی، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش منابع طبیعی اصفهان در نشست خبری که به مناسبت پنجاهمین سالگرد تأسیس این مرکز برگزار شد با اشاره به اینکه هنوز نمی‌توانیم حتی ۵۰ درصد بذر گواهی‌شده مورد نیاز کشور را تولید و صادر کنیم، افزود: اگر در این زمینه سیاست‌گذاری مناسبی انجام شود، بذر می‌تواند به صنعتی ارزآور و پیشرو در استان تبدیل گردد.
وی در خصوص خودکفایی کشور در تولید بذر سیب‌زمینی نیز بیان کرد: بیش از ۴۰ تا ۵۰ رقم تجاری سیب‌زمینی در کشور وجود دارد و سهم قابل توجهی از مدیریت تولید بذر آن به اصفهان اختصاص دارد. با استفاده از تکنیک «کشت باغچه‌ای»، گیاهچه‌هایی به اندازه یک دانه پس از چند مرحله تکثیر، به سیب‌زمینی‌های بذری ۴۰ تا ۵۰ گرمی تبدیل می‌شوند.
ترابی اضافه کرد: برخی از ارقام تولیدی این محصول در مرکز ما قرمز هستند؛ اگرچه ممکن است با ذائقه برخی مصرف‌کنندگان همخوانی نداشته باشد، اما این کار نتیجه تلاش علمی گسترده‌ای در این مرکز به شمار می‌رود.
شایان ذکر است؛مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان با سه معاونت (آموزش، پژوهش و فناوری و برنامه‌ریزی و پشتیبانی)، ۹ بخش تحقیقاتی، ۱۶ ایستگاه و پایگاه، آزمایشگاه‌های تخصصی و یک مرکز رشد، یکی از مراکز پیشرو کشور به شمار می‌رود.
به گفته ترابی، بیشتر فعالیت‌های پژوهشی این مرکز حول محور امنیت غذایی، پساب، اصلاح خاک و محصولات دامی متمرکز است. در حال حاضر، حدود ۱۹۰ نفر شامل اعضای هیئت علمی، محققان، کارشناسان و نیروهای خدماتی در این مرکز مشغول به کار هستند.
ترابی ادامه داد: این مرکز دارای ۱۶ ایستگاه تحقیقاتی شامل شش ایستگاه اصلی، سه پایگاه، هشت مزرعه کشاورزی و دامپروری و چندین آزمایشگاه تخصصی و فوق تخصصی است. مرکز رشد یکی از اجزای کلیدی این مرکز است که در توسعه فناوری‌های دانش‌بنیان نقش مهمی ایفا می‌کند.
وی افزود: مرکز تحقیقات اصفهان سالانه بیش از ۲۰۰ طرح تحقیقاتی ارائه می‌دهد که بیش از ۹۰ درصد آن‌ها ماهیت کاربردی دارند و بیشتر در راستای حل مسائل حوزه کشاورزی و منابع طبیعی طراحی می‌شوند. بیش از ۵۵ درصد این پژوهش‌ها در حوزه امنیت غذایی و تأمین نیازهای زنجیره تولید قرار دارد.
ترابی با اشاره به دیگر فعالیت‌های مرکز گفت: سالانه بیش از دو میلیون اصل درخت را شناسنامه‌دار می‌کنیم. یکی از وظایف مهم مرکز این است که هر نمونه بذر، نهال یا اندام تکثیری و تولیدمثلی که در استان اصفهان تولید می‌شود، تحت نظارت و گواهی بخش ثبت، کنترل و گواهی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، نظارت بر بیش از ۱۸ هزار تن بذر گواهی‌شده در سال انجام می‌شود و همچنین ۲۲ فقره نقشه تخصصی و ۲۱۱ مورد پایش و ارزیابی ذخایر ژنتیکی در دستور کار قرار گرفته است.
 

پست قبلی

پست بعدی

آخرین اخبار

دسته بندی خبر ها
بارگذاری مقاله بعدی...
جستجو
در حال بارگذاری

ورود در 3 ثانیه...

ثبت‌نام در 3 ثانیه...